Քչերի մտքով անցած կլինի, որ «Մենք այն ենք, ինչ ուտում ենք» արտահայտությունը պետք է հասկանալ բառացի: Ձեզ ենք ներկայացնում 9 մթերք, որոնք նման են այն օրգաններին, որոնց համար նրանք օգտակար են:
Գազար - Աչք
Եթե գազարը լայնակի կտրատենք, ապա կտեսնենք, որ այն նման է մարդկային աչքին: Գազարի օգտակարությունն աչքերի համար անգնահատելի է: Եթե կանոնավոր կերպով գազար օգտագործենք, ապա տարեց հասակում տեսողության կորստի հավանականությունն է կնվազեցնենք:
Հունական ընկույզ - ուղեղ
Ամենևին էլ զարմանալի չէ, որ հունական ընկույզը մարդկային ուղեղ է հիշցնում, քանի որ ընկույզում պարուակվող օմեգա-3 ճարպաթթուներն ապահովում են ուղեղի նորմալ գործունությունը։
Նեխուր-ոսկորներ
Նեխուրի երկարավուն ցողունները հիշեցնում են ոսկորները։ Դրանցում պարունակում է կրեմնիումի մեծ քանակ, որը կարգավորում է ոսկորների հանքայնացումը։
Ավոկադո - արգանդ
Ավոկադոյի նմանությունը արգանդին ևս պատահական չէ։ Իր մեջ պարունակվող ֆոլաթթվի մեծ քանակությամբ, ավոկադոն օգնում է կանանց պահպանել վերարտադրողականությունը (ֆոլաթթուն նվազեցնում է արգադի պարանոցի դիսպլազիայի առաջացման ռիսկը):
Կակղամորթ(ոստրե) — արական սեռական գեղձ
Գիտնականները հավաստում են, որ կակղամորթները(ոստրե) դրական ազդեցություն են ունենում տղամարդու առողջության վրա, քանի որ նրանցում պարունակվում է ֆոլաթթու ու ցինկ:
Թուրինջ - կուրծք
Ցիտրուսային մրգերը պարունակում են, այսպես կոչված «լիմոնոիդներ»,որոնք կանխարգելում են կրծքագեղձի քաղցկեղի առաջացումը:
Լոլիկն - սիրտը:
Կիսած լոլիկը կտրվածքով սիրտ է հիշեցնում։ Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ դա ևս օրինաչափ է, քանի որ լիկոպինի պարունակության շնորհիվ լոլիկը նվազեցնում է սրտի հիվանդությունների առաջացման հավանականությունը։ Կարմիր գինի — արյուն Կարմիր գինին շատ նման է արյան: Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ հակաօքսիդանտներ ու պոլիֆենոլներ, որոնք օրգանիզմը պաշտպանում են խոլեստերինից: Բացի այդ կարմիր գինին ջրիկացնում է արյունը՝ խոչընդոտելով արյան մակարդուկների առաջացումը։
Կոճապղպեղ – ստամոքս :
Այս արմատն օգնում է հաղթահարել սրտխառնոցը։ Այն պարունակում է գինգերոլ, որն ունի հակաբորբոքային և հակաօքսիդանտ հատկություններ: