Առողջություն

03.08.2020
Ճիշտ սնունդը դիտվել է 663

Ճիշտ սնունդը

Վայրի կենդանիները բնազդաբար ընդունում են անհրաժեշտ սնունդը: Մարդու ճաշակը որևէ կերակրի նկատմամբ կյանքի ընթացքում առաջանում է շրջապատի ազդեցության հետևանքով (ընտանիքի անդամները, աշխատակիցները և այլն):

Բժշկագիտությունը համեմատաբար վերջերս սահմանել է ճիշտ սնվելու հիմունքները: Այս փաստը ձեռք է բերում առանձնահատուկ նշանակություն, եթե հաշվի առնենք, որ ճիշտ սնունդը պահպանում է մարդու օրգանիզմը մի շարք հիվանդություններից, բարձրացնում է դիմադրողականությունը որոշ հիվանդաբեր հանգամանքների նկատմամբ, կանխում է մարմնի քաշի չափից դուրս ավելացումը, հետաձգում է ծերացման պրոցեսը և այլն:

Սննդի խանգարումները կարող են դառնալ ատամների կարիեսի (ոսկրափուտ), գարնանային հոգնածության, մրսելուց առաջացած հիվանդությունների, սակավարյունության և այլ հիվանդագին վիճակների պատճառ:

Սխալ սնվելը նույնպես կարող է իջեցնել ամուսինների բեղմնավորման ընդունակությունը:

Մարդու գործածած սնունդը պետք է համապատասխանի հետևյալ հիմնական պահանջներին.

ա) այն պետք է լինի բազմազան,

բ) պետք է լինի բավականաչափ կալորիական, որը մեկ օրում հասուն կնոջ համար կազմում է մոտավորապես 2500 - 2800 կալորիա,

գ) նրանում պարունակվող սպիտակուցները, ճարպերը և ածխաջրերը պետք է լինեն հարաբերակցության մեջ,

դ) սնունդը պետք է պարունակի բավական քանակությամբ վիտամիններ:

user-img

Նյութի հեղինակ

Ադմինիստրատոր
facebook-m
instagram-m
send-m
search-m