Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Դդում 4 հատ
- Պղպեղ 3 հատ
- Գազար 5 հատ
- Սխտոր 2 պճեղ
- Մաղադանոս
- Սամիթ
- Քացախ 0.5 թեյի գդալ
- Աղ
- Սև պղպեղ
- Շաքարավազ 2 թեյի գդալ
- Ձեթ
Ինչպես պատրաստել դդմիկով աղցան
Կաթսայի մեջ ջուր եռացնել, լցնել քացախը, երկու գդալ աղ: Դդմիկները երկու րոպե եփել, քամել: Գազարները երկար կտրատել, ինչպես արվում է կորեական աղցանի համար: Պղպեղները երկար շերտատել: Թավայի մեջ կես բաժակ ձիթայուղ լցնել, նախ տապակել գազարը, ապա պղպեղը դաղել, չթողնել փափկի: Թասիկի մեջ խառնել 2 թեյի գդալ շաքարավազը, կտրատած կանաչին, ճզմած սխտորը: Խառնուրդը լցնել դդմիկի, գազարի ու պղպեղի վրա, խառնել կամ ափսեյի մեջ դասավորել շերտ-շերտ: