Անհրաժեշտ է
- Ձուկ
- Լոլիկ 3-4 հատ
- Ընկույզ կես բաժակ
- Սոխ 1 գլուխ
- Սխտոր մի պճեղ
- Կոճապղպեղ մի պտղունց
- Կիտրոն 1/4 մասը
- Մի բուռ չամիչ
- Ալյուր
- Կարմիր պղպեղ, աղ
Պատրաստման եղանակը
Կիտրոնի շերտերը, աղը, քերած կոճապղպեղը խառնել: Ձուկը կտրատել, դնել խառնուրդի մեջ կես ժամ: Հանել մսակտոըները: Ալյուրին կարմիր պղպեղ ու աղ խառնել, ձուկը թավալել խառնուրդի մեջ, տապակել բուսայուղով: Ձկան կտորները հանել, թավայի մեջ տապակել կտրատած սոխն ու սխտորը: Երբ սոխը թափանցիկ դառնա, ավելացնել մանրացրած ընկույզն ու չամիչը: Լոլիկների կեղևը հանել, կտրատել, լցնել սոխառածի վրա: Եփել մի քանի րոպե, եթե շատ թանձր լինի, մի քիչ ջուր ավելացնել: Ապա ձկան տապակած կտորները դնել թանձրահյութի մեջ: Մարման: կրակի վրա թողնել երկու րոպե, ապա վերցնել կրակից: Մատուցել աղցանի հետ: