Խոհանոց

29.04.2020
Երփներանգ աղցան դիտվել է 465

Երփներանգ աղցան

Անհրաժեշտ է

  • 180 գ հնդկահավի փափուկ կրծքամիս
  • 1 ցողուն սամիթ
  • 3 թեյի գդալ ձեթ
  • 2 թեյի գդալ կիտրոնի հյութ
  • Մի պտղունց աղացած պղպեղ
  • 3 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ
  • 1-ական կարմիր և դեղին քաղցր պղպեղ
  • 2 կես գլուխ հազար (մարոլ)
  • 1 ճ․գ․ քացախ
  • Մի պտղունց աղ

Պատրաստման եղանակը

Հնդկահավի փափուկ կրծքամիսը կտրատել 3 սմ-ոց խորանարդիկների և շարել բարակ շամփուրիկների վրա: Մանր կտրատել սամիթը, խառնել 1 թեյի գդալ ձեթի, 1 թեյի գդալ կիտրոնի հյութի և մի պտղունց պղպեղի հետ: Ստացվածով ցողել շամփուրների վրայի միսը և թողնել 20 րոպե ներծծվելու : Քաղցր պղպեղը կտրատել խորանար- դիկների, իսկ կանաչ սոխը' օղակների: Ման- րացնել հազարի թփերը: Բանջարեղենային բաղադրիչները միախառնել :

Քացախը խառնել 1 թեյի գդալ կիտրոնի հյութի, աղի, պղպեղի և մնացած ձեթի հետ: Ստացվածով ցողել իրար խառնած պղպեղը, սոխը և հազարը, տեղադրել ափսեի մեջ : Շամփուրներով միսը տապակել տաք թավայի մեջ 5 րոպե' շուռ տալով տար բեր կողմերից, թեթևակի համեմել աղով և տեղադրել աղցանի վրա:

user-img

Նյութի հեղինակ

Ադմինիստրատոր
facebook-m
instagram-m
send-m
search-m