Անհրաժեշտ է
- 180 գ հնդկահավի փափուկ կրծքամիս
- 1 ցողուն սամիթ
- 3 թեյի գդալ ձեթ
- 2 թեյի գդալ կիտրոնի հյութ
- Մի պտղունց աղացած պղպեղ
- 3 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ
- 1-ական կարմիր և դեղին քաղցր պղպեղ
- 2 կես գլուխ հազար (մարոլ)
- 1 ճ․գ․ քացախ
- Մի պտղունց աղ
Պատրաստման եղանակը
Հնդկահավի փափուկ կրծքամիսը կտրատել 3 սմ-ոց խորանարդիկների և շարել բարակ շամփուրիկների վրա: Մանր կտրատել սամիթը, խառնել 1 թեյի գդալ ձեթի, 1 թեյի գդալ կիտրոնի հյութի և մի պտղունց պղպեղի հետ: Ստացվածով ցողել շամփուրների վրայի միսը և թողնել 20 րոպե ներծծվելու : Քաղցր պղպեղը կտրատել խորանար- դիկների, իսկ կանաչ սոխը' օղակների: Ման- րացնել հազարի թփերը: Բանջարեղենային բաղադրիչները միախառնել :
Քացախը խառնել 1 թեյի գդալ կիտրոնի հյութի, աղի, պղպեղի և մնացած ձեթի հետ: Ստացվածով ցողել իրար խառնած պղպեղը, սոխը և հազարը, տեղադրել ափսեի մեջ : Շամփուրներով միսը տապակել տաք թավայի մեջ 5 րոպե' շուռ տալով տար բեր կողմերից, թեթևակի համեմել աղով և տեղադրել աղցանի վրա: