Անհրաժեշտ է
- 1 լ-անոց տարայի համար
- 1 կգ լոլիկ, 2-3 դափնետերև
- 5-6 հատ սև պղպեղ, մաղադանոսի ճյուղ
- 2 բուլղարական պղպեղ, 3 պճեղ սխտոր
Մարինադի համար
- 1 ճ. գ. աղ
- 1 ճ.գ. շաքարավազ
- 1 թ. գ. քացախ
Պատրաստման եղանակը
Ապակյա տարայի հատակին տեղավորել համեմունքները, պղպեղը, վրան ավելացնել լոլիկները և եռման մարինադը: Այնուհետև դատարկել կաթսայի մեջ, նորից եռացնել, լցնել լոլիկների վրա ու փակել: Շրջել, փաթաթել շորով, թողնել սառչի: