Անհրաժեշտ է
- 3 կգ մանր լոլիկ
- 2 կգ մեծ հասած լոլիկ
- 1 գլուխ սխտոր
- Ծովաբողկի և բալի տերևներ, սամիթ
- 4 ճ. գ. աղ, 3 ճ. գ. շաքարավազ
- Սև հոտավետ պղպեղ, դափնետերև
Պատրաստման եղանակը
Մանր լոլիկները լավ լվանալ, ծակծկել մի քանի տեղից։ Խոշոր լոլիկները կիել լցնել արծնապատ (էմալապատ) ամանի մեջ, հասցնել եռման աստիճանի։ Տաք զանգվածը մաղով անցկացնել , ստաց ված զանգվածին ա վելացնել շաքարավազ , աղ, սև պղպեղ և դափնետերև: Ապակե տարայի մեջ դասավորել մանր լոլիկները' ծովաբողկի ու բալի տերևների, սամիթի ու սխտորի հետ, վրան լցնել ստացված հյութն այնպես, որ 2 սմ ցածր լինի բերանից։ Ջերմամշակել 80 C – ում 1 լ – անոցը՝ 30-35 րոպե կամ տաք ջրում ջերմամշակել 1 լ – անոց տարան՝ 8-9 րոպե ։ Այս եղանակով պատրաստել լոլիկի հյութը կարելի է օգտագործել որպես ըմպելիք ( ջրով բացված ) , իսկ լոլիկները աղցանի, սուոսի, ապուրի մեջ։