Խոհանոց

10.05.2020
Մակառոնով աղցան դիտվել է 837

Մակառոնով աղցան

Անհրաժեշտ է

  • 3 լիտր ջուր
  • Կես թեյի դգալ աղ
  • 1 թեյի գդալ ձեթ
  • Դդում 100 գ․
  • 250 գ․ մակարոն
  • Երշիկ 200 գ․
  • 2 ճաշի գդալ թթվի հեղուկ
  • 200 գ․ վարունգ
  • 2 ճաշի գդալ մրգային քացախ
  • 4 ճաշի գդալ աղցանային մայոնեզ (50 % յուղայնության)
  • 5 ճաշի գդալ ոչ յուղալի յոգուրտ
  • 1 թեյի գդալ շաքարավազ
  • 1 թեյի գդալ կիտրոնի հյութ մի պտղունց կայենյան պղպեղ (կամ կծու պղպեղ)
  • Կես փունջ կուրեմ

Պատրաստման եղանակը

Եռացնել ջուրը աղի ու ձեթի հետ միասին: Մակարոնը լցնել նրա մեջ, խառնել և բաց բերանով եփել (համաձայն մակարոնի տուփի վրա գրված հրահանգների) : Երշիկը կտրատել խորանարդիկների կամ տաշեղների:Դդումը կտրատել խորանարդիկների: Լվանալ վարունգները և առանց կեղևը հանելու կտրատել մոտ 1 սմ-ոց խորանարդիկների: Մակարոնը լավ զտել ջրից: Մրգային քացախը խառնելով աղի և 2 ճաշի գդալ թթվի հեղուկի հետ' պատրաստել սոուս : Աղցանամանի մեջ միախառնել մակարոնը, երշիկը, դդումը և վարունգը, այս ամենին ավելացնել քացախային սոուսը : Խառնել մայոնեզը յոգուրտի, շաքարավազի, կիտրոնի հյութի և պղպեղի հետ: Ստացված խառնուրդը կամ սոուսը լցնել աղցանի վրա:Կոտեմը մանրացնել և ցանել աղցանի վրա:

user-img

Նյութի հեղինակ

Ադմինիստրատոր
facebook-m
instagram-m
send-m
search-m