Անհրաժեշտ է
- Սպագետի - 250 գ
- Հավի կրծքամիս - 2 կտոր
- Աղ, կարմիր, սև պղպեղներ
- Ձիթայուղ, կարագ
Պեստո սոուսի համար
- Կանաչ ռեհան - 1 փունջ
- Սխտոր - 1 պճեղ
- Արևածաղկի սերմեր - 1 6. Գդ.
- Պանիր պարմեզան
Պատրաստման եղանակը
Սպագետին եփել աղաջրում: Երբ այն գրեթե եփված լինի, վերցնել կրակից, քամել: Հավի կրծքամսից հեռացնել ոսկորները և կաշին: Մեկ պճեղ սխտորը տաշեղների վերածել, վրան մի փոքր ձիթայուղ լցնել, աղ, կարմիր և սպիտակ ցանել, երկու-երեք հատիկ սև պղպեղ դնել, խառնել: Հավի միսը պատել ստացված խառնուրդով, թողնել կես ժամ: Ապա հեռացնել սխտրրի կտորները, միսը տապակել ձիթայուղով, սկզբում թեժ, ապա' մարմանդ կրակով: Վերջում մի կտոր կարագ դնել թավայի մեջ, որպեսզի միսն ավելի հյութեղ լինի: Սոուսը պատրաստելու համար ռեհանի ցողուններից, դանակով կտրատել: Բլենդերի մեջ ռեհանը, սխտորը, արևածաղկի սերմերը: Ապա աստիճանաբար ավելացնել ձիթայուղ և խառնել այնքան ժամանակ, մինչև ստացվի թթվասերի խտության համասեռ զանգված: Վերջում ավելացնել քերած պարմեզանը, կրկին խառնել: Թավան դնել կրակին, լցնել փոքր պարմեզան ավելացսել, խառնել: Մատուց տերով կտրատած կրծքամսի հետ: Զարդարել ռեհանի տերևներով ։