Անհրաժեշտ է
- 1 բաժակ վարսակի փշրանք
- 100 գ մեղր
- 100 գ մաքրած պնդուկ
- 50 մլ կաթ
- Նեխուրի տերևների փունջ ՝ զարդարելու համար
Պատրաստման եղանակը
Վարսակի փշրանքները թրջել կաթով որևէ ամանի մեջ և թող նել այդ պես շուրջ 1 ժամ: Կաթը կներծծվի և վարսակի փշրանքները կփքվեն: Պնդուկը մանրացնել դանակով' մի քանի հատիկ թողնելով զարդարելու նպատակով : Խորունկ ամանի մեջ խառնել վարսակի փշրանքը, պնդուկը և մեղրը, որից հետո լցնել մատուցման ափսեի մեջ : Նեխուրի տերևների մի մասը մանր կտրատել, ցանել աղցանի վրա, իսկ մնացած տերևներով զարդարել արտաքին տեսքը: Զարդարելու պատրվակով պահած պնդուկնե րը դասավորել աղցանի եզրերով: