Անհրաժեշտ է
- Բրինձ - 400 գ
- Հավի կրծքամիս - 300 գ.
- Սունկ - 300 գ,
- Թթվասեր - 2 ճ. ԳԴ.
- Սերուցք - 50 մլ,
- Սխտոր - 1-2 պճեղ,
- Մաղադանոս, չոր նանա
- Աղ, սպիտակ պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Ջուր եռացնել, աղ և մի փոքր ձիթայուղ լցնել: Բրինձը եփել այդ ջրով: Հավի կրծքամիսը երկար շերտերով կտրատել: Սունկը բարակ շերտատել: Թավան տաքացնել, բուսայուղ լցնել: Հավի միսը տապակել թավայի մեջ: Անընդհատ խառնել: Երբ միսը թեթևակի տապակվի, ավելացնել սունկը: Ավելացնել աղ, սպիտակ պղպեղ: Մաղադանոսն ու սխտորը կտրատել, լցնել թավայի մեջ: Եթե կարիք լինի, մի քիչ աղ ցանել, ավելացնել թթվասերը, սերուցքը: Եփված բրինձը ջրքամել, լցնել կոնաձև բաժակի մեջ, սեղմել, որպեսզի ձև ստանա, շուռ տալ ափսեի մեջ: Բրնձի բլրակի շուրջը լցնել մսով թանձրահյութը: Զարդարել մաղադանոսով և կարմիր պղպեղի շերտերով: