Անհրաժեշտ է
- Բրինձ 300 գրամ
- Խոզի միս 400 գրամ
- Սոխ 100 գրամ
- Սխտոր 2 պճեղ
- Գազար 100 գրամ
- Կարմիր պղպեղ 1 հատ
- Կանաչ ոլոռ 100 գրամ
Պատրաստման եղանակը
Աղաջրի մեջ եփել բրինձը, լցնել քամիչի մեջ, քամել: Խոզի միսը 2-3 սմ խորանարդիկներով կտրտել, տապակել տաքացրած տապակի մեջ, տեղափոխել ափսեի մեջ: Տապակի մեջ մնացած խոզի յուղի մեջ տապակել մանր կտրտած սոխը և սխտորը, այնուհետև ավելացնել քերիչով անցկացրած իմբիրը, խառնել: Ավելացնել մանր կտրտած ու կարմիր պղպեղը, տապակել, այնուհետև' կանաչ ոլոռը և 10-15 ր. միասին խառնելով Երբ բանջարեղենը փափկի, ավելացնել խոզի միսը և բրինձը, խառնել և 5-7ը. մանր կրակի վրա եփել: