Ինչպես չորացնել բալը, կեռասը և հոնը: Արևի տակ կարելի է չորացնել բալի և կեռասի այն բոլոր պտուղները, որոնք ունեն շաքարի համեմատական բարձը տոկոս և մսալի են: Պտուղները տեսակա վորելիս հեռացնում են պտղի կոթունները, խակ պտուղները, ինչպես և փտածներն ու ջարդվածները, որից հետո սառը ջրով արագ լվանում են (ցանցով սուզելով ջրով լիքը մեծ թասի մեջ): Մաքուր լվանալուց հետո թեթևակի խաշում են:
Պտուղները լվանալուց և խաշելուց հետո փռում են մատուցարանի վրա:
Բալի, կեռասի և հոնի չորացումը կատարվում է սալորի նման: Չորացրած պտուղները պետք է լինեն մսալի, ունենան յուրահատուկ փայլ: