Խոհանոց

01.06.2020
Ինչպես չորացնել խնձորը դիտվել է 568

Ինչպես չորացնել խնձորը

Ինչպես չորացնել խնձորը: Արևի տակ կարելի է չորացնել խնձորի թե վաղահաս, թե' միջահաս, թե' ուշահաս սորտերը: Չորացման համար ավելի լավ են սպիտակ, պինդ, մսալի, քաղցը ու թթվաշ սորտերը:

Շատ քաղցը խնձորներից համեմատաբար կոշտ և անդուրեկան չիր է ստացվում:

Մաքրելուց առաջ պետք է պտուղները տեսակավորել, լվանալ և 10-15 րոպեի ընթացքում ցամաքեցնել։

Բարձը որակի չիր ստանալու համար, բացի կեղևից, հեռացնում են նաև միջուկը:

Մանը խնձորի սորտերը չորացնում են ամբողջական ձևով կամ բաժանում են երկու կեսի: Մեծ խնձորները պետք է է կտրատել օղակաձև' 6-8 մմ հաստությամբ շերտերով և ծխեցումից անմիջապես հետո դնել արևի տակ: Չորացման ընթացքում պտուղները պետք է 1-2 անգամ շուռ տալ:

Երկու օր արևի տակ մնալուց հետո մատուցարանները դասավորել իրար վրա և շարունակել չորացումը' մինչև որ պտուղների մեջ խոնավությունը կազմի ոչ ավելի քան 20%։

user-img

Նյութի հեղինակ

Ադմինիստրատոր
facebook-m
instagram-m
send-m
search-m