Խոհանոց

11.05.2020
Ինչպես չորացնել սալորը դիտվել է 330

Ինչպես չորացնել սալորը

Ինչպես չորացնել սալորը: Սալորն արևի տակ չորացնում են և' կորիզով, և առանց կորիզի։ Վերջինս ավելի արժեքավոր է։ Սալորն առանց կորիզի չորացնելիս ընտրում ենք խոշոր, մսալի և կորիզից հեշտ անջատվող սորտերը: Չորացնելուց առաջ պետք է լավ լվանալ:

Զորացման ենթակա պտուղները պետք է ունենան շաքարի բարձր պարունակություն և որոշ թթվություն: Պտուղները տեսակավորելիս' հեռացնում են կոթունները:

Առանց կորիզի չորացնելու համար առանձնացրած սալորի պտուղները պտղակարով, դանակի ծայրով բաժանում են կորիզից և անմիջապես մեկ շերտով դասավորում մատուցարանների վրա:

Պտուղները ծխեցնելուց հետո դնում են արևի տակ, հետագա չորացումը կատարում են այնպես, ինչպես ասված է ՝ ծիրանի վերաբերմամբ:

Սալորի պտուղները կորիզով չորացնելու դեպքում նախապես խաշում են:

user-img

Նյութի հեղինակ

Ադմինիստրատոր
facebook-m
instagram-m
send-m
search-m