Խոհանոց

12.05.2020
Ինչպես պատրաստել մարինադներ դիտվել է 820

Ինչպես պատրաստել մարինադներ

Մարինադ կարելի է պատրաստել զանազան մրգերից, հատապտուղներից, բանջարեղեններից, սունկերից և այլն: Ձմռանը դրանք կարելի է օգտագործել որպես լավ նախուտեստ (закуска), և սալաթներ պատրստելիս: Մարինադների որակը կախված է քացախի տեսակից:

Հատկապես համեղ են ստացվում խաղողի կամ բուրումնավետ խոտերով հագեցած սեղանի քացախով պատրաստված մարինադները: Եթե քացախը թունդ է (6 տոկոսանոց), ապա պետք է կիսով չափ ջուր խառնել: Այնուհետև ավելացնել մի քիշ աղ, շաքար, համեմունքներ (պղպեղ, դարչին, մեխակ, մշկահոտ ընկույզ, դափնու տերև և այլն), եռացնել և հետո հովացնել

Մշակված մրգերն ու հատապտուղները կամ բանջարեղենը դարսում են ապակյա ամաների մեջ և դրանց վրա լցնում վերոհիշյալ ձևով պատրաստված քացախը:

Բորբոսնելուց պահպանելու համար մարինադը ծածկում են բուսական բարակ շերտով: Ամանները փակում են մագաղաթե (պերգամենտային) թղթով և կապում են քուղով: Մարինադները պետք է պահել չոր և զով տեղում:

user-img

Նյութի հեղինակ

Ադմինիստրատոր
facebook-m
instagram-m
send-m
search-m