Անհրաժեշտ է
- 300 գ կարտոֆիլ
- 5 հ. ձու
- 150 գ սոխ 1 հ. լոլիկ
- 1 բ. կանաչ ոլոռ
- 3 6. գ. ձիթայուղ
- աղ, պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Կարտոֆիլը մաքրել, կիսել և շատ բարակ կտրտել: Աղլցնել :Մաքրել սոխը, կիսել և մանր կտրտել, կտրտել նաև լոլիկը: Տապակի մեջ ձիթայուղ լցնել, տապակել կարտոֆիլը մոտ, 5 ր. խառնելով, ավելացնել սոխը, խառնել, ծածկել կափարիչը 5 ր. մանր կրակի վրա եփել' խառնելով :Ձվերը հարել, աղ և պղպեղ ավելացնել : Երբ կարտոֆիլն ու սոխը պատրաստ լինեն, լցնել ձվի վրա, ավելացնել կանաչ ոլոռը, լոլիկը: Տապակի մեջ մի փոքր ձիթայուղ լցնել, թողնել լավ տաքանա և ավելացնել խառնուրդը: Շատ մանր կրակի վրա եփել մոտ 15 ր., այնուհետև զգուշությամբ շրջել մյուս էլի 5ր. եփել: Մատուցել տաք-տաք: