Խոհանոց

16.06.2020
Կաղամբի մարինացում դիտվել է 208

Կաղամբի մարինացում

Կաղամբը պետք է մանր կտրտել, թեթևակիորեն տրորել ճաշի աղով (1 կաղամբին' 1 ճաշի այլ, մզել, լցնել բանկայի մեջ և վրան ածել սառեցրած մարիհյութը (աղաջուրը)։ Բանկայի բերանը փակում են մագաղաթե թղթով և դնում մի զով տեղ: 5-6 օրից հետո կաղամբը պատրաստ կլինի:

Մարինադի աղաջուր պատրաստելու համար 1 կիլոգրամ կաղամբին օգտագործում են 1 բաժակ քացախ, 3 բաժակ ջուր, 1 բաժակ շաքարավազ, մի քիչ պղպեղ, դափնու 3 տերև։ Այս բոլորը եռացնում են և հովացնում, որից հետո լցնում կաղամբի վրա:

user-img

Նյութի հեղինակ

Ադմինիստրատոր
facebook-m
instagram-m
send-m
search-m