Խոհանոց

31.05.2020
Կարկանդակ Կաթնաշոռով դիտվել է 437

Կարկանդակ Կաթնաշոռով

Անհրաժեշտ է

Խմոր

  • 4 բաժակ ալյուր
  • 20 գ խմորիչ
  • 50 գ կարագ կամ մարգարին
  • 2 բաժակ կաթ

Պատրաստման եղանակը

Կաթի մեջ լուծել խմորիչը, ավելացնել 1-1,5 թ. գ. շաքարավազ և թողնել տաքտեղում: Կարագը կտրատել, հալեցնել մեծ կաթսայի մեջ: Հալեցրած կարագին միացնել 2 ճ. գ. շաքարավազ և խառնելով սառեցնել, որից հետո ավելացնել կաթը, ալյուրը, խմորիչի զանգվածը և լավ խառնել, բայց այնպես, որ այն չձուլվի հալեցրած յուղին: Հունցել խմոր 5-8 րոպեի ընթացքում: հունցելիս գդալը շարժել մեկ ուղղությամբ: Խմորի վրա ցողել ալյուր, ծածկել այն խոհանոցային սրբիչով և 3-4 ժամ թողնել: Յուրաքանչյուր ժամը մեկ կրկին հունցել Պատրաստի խմորը բացել յուղով պատած տապակի մեջ: 2 ձուն և 1 բաժակ շաքարավազը հարել կաթնաշոռով: Կաթնաշոռի զանգվածը հավասար շերտով տարածել խմորի վրա, խմորի եզրերով ծածկել, պատել հարած ձվով և եփել ջեռոցում:

user-img

Նյութի հեղինակ

Ադմինիստրատոր
facebook-m
instagram-m
send-m
search-m