Անհրաժեշտ է
Խմոր
- 4 բաժակ ալյուր
- 20 գ խմորիչ
- 50 գ կարագ կամ մարգարին
- 2 բաժակ կաթ
Պատրաստման եղանակը
Կաթի մեջ լուծել խմորիչը, ավելացնել 1-1,5 թ. գ. շաքարավազ և թողնել տաքտեղում: Կարագը կտրատել, հալեցնել մեծ կաթսայի մեջ: Հալեցրած կարագին միացնել 2 ճ. գ. շաքարավազ և խառնելով սառեցնել, որից հետո ավելացնել կաթը, ալյուրը, խմորիչի զանգվածը և լավ խառնել, բայց այնպես, որ այն չձուլվի հալեցրած յուղին: Հունցել խմոր 5-8 րոպեի ընթացքում: հունցելիս գդալը շարժել մեկ ուղղությամբ: Խմորի վրա ցողել ալյուր, ծածկել այն խոհանոցային սրբիչով և 3-4 ժամ թողնել: Յուրաքանչյուր ժամը մեկ կրկին հունցել Պատրաստի խմորը բացել յուղով պատած տապակի մեջ: 2 ձուն և 1 բաժակ շաքարավազը հարել կաթնաշոռով: Կաթնաշոռի զանգվածը հավասար շերտով տարածել խմորի վրա, խմորի եզրերով ծածկել, պատել հարած ձվով և եփել ջեռոցում: