Անհրաժեշտ է
- Լավաշ 3 հատ
- Սոխ 2 հատ
- Աղացած միս 1 կգ
- Պանիր 100 գրամ
- Այլուր 2 Ճ. գդ
- Կարագ 1 ճ․ գդ
- Կաթ/սերուցք յուղոտ 2 բաժակ
- Չորացրած ծիտրոն
- Աղ և պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Աղացած մսի վրա մի բաժակ ջուր լցնել և դնել թույլ կրակին: Երբ ջուրը ցամաքի, մի կտոր կարագ դնել և լցնել աղացած սոխը: Անընդհատ խառնելով տապակել, մինչև միսը պատրաստ լինի: Աղ, պղպեղ, չորացրած ծիտրոն շաղ տալ, խառնել, կրակից վերցնել: Լավաշը տապակի չափով կտրել, փռել առաջին շերտը: Վրան փռել մսի մի մասը, նորից լավաշ դնել, վերին շերտը դնել մսից: Սոուսի համար կարագով ալյուրը բովել, կաթ լցնել և մի քանի րոպե եփել, հետո քամել: Սոուսը լցնել լավաշի վրա, վրան քերած պանիր լցնել և դնել տաք ջեռոցը 20-25 րոպե: Հանել, կտրատել և մատուցել տաք վիճակում: