Անհրաժեշտ է
3 լ-անոց տարայի համար
- 2 կգ լոլիկ
- 2-3 պճեղ սխտոր
- 5 ճ. գ. շաքարավազ, 2 ճ. գ. աղ
- 1 թ. գ. կիտրոնի աղ, 2-3 մեխակ
- 1 կտոր դարչին, 5 հատ սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Տարայի հատակին տեղավորել համեմունքները, ավելացնել լոլիկները և սխտորը: Լցնել եռման ջուրը, թողնել սառչի, այնուհետև ջուրը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել աղը, շաքարավազը և կիտրոնի աղը, եռացնել, լցնել լոլիկների վրա ու փակել: Փաթաթել շորով, թողնել հովանա: