1 լիտրանոց տարայի համար
Անհրաժեշտ է
- 1 կգ լոլիկ
- 2 բուլղարական պղպեղ
- 2 գլուխ սոխ
- 1 ճ. գ. Ժելատին
Մարինադի համար
- 1 թ. գ. քացախ
- 1լ ջուր
- 2 ճ. գ. շաքարավազ
- 1 ճ. գ. աղ
- 3 դափնետերև
- սև հատիկավոր պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Ապակյա տարայի մեջ դասավորել 4 մասի բաժանված լոլիկը, օղակաձև կտրտած պղպեղն ու սոխը, լցնել ժելատինը, ապա շերտերը կրկնել: Մարինադի համար ջուրը եռացնել, ավելացնել աղը, շաքա-րավազը, դափնետերևը, սև պղպեղը: Մարինադը լցնել տարայի մեջ, ջերմամշակել 15 րոպե, ապա տարայի մեջ լցնել քացախն ու փակել: