Անհրաժեշտ է
Խմոր
- 3 հ. ձու
- ½ բ շաքարավազ
- 200 գ կարագ
- 3 հ կեղևով աղացած մանդարին
- 1 թ. գ. սոդա
- 1 ճ. գ. քացախ
- ½ բ. մանր կտրտած ընկույզ
- 2 բ. ալյուր
Կրեմ
- 200 գ կարագ
- 1 հ, խտացրած կաթ
- 2 հ. աղացած մանդարին
- ½ բ. ընկույզ
- Վանիլին
Պատրաստման եղանակը
Ձվերը հարիչով հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել հալեցրած կարագը, հարել: Մանդարինը կեղևով աղալ, ավելացնել ձվի խառնուրդին, այնուհետև սոդան և քացախը, հարել ։ Լցնել կես բաժակ ընկույզը, ալյուրը և կրկին հարել: Ջեռոցի կլոր տապակի մեջ յուղաթուղթ դնել, պատել բուսայուղով, խառնուրդը բաժանել 2 մասի թխել:
Կրեմ - Կարագը լավ հարել, քիչ-քիչ ավելացնել խտացրած կաթը հարել, ավելացնել վանիլին և 2 հ. աղացած մանդարին: Խմորի մի շերտի վրա քսել կրեմը, դնել մյուսը, վրան և շուրջը կրկին կրեմ քսել, վրան ընկույզ ցանել և զարդարել մանդարինով: