Անհրաժեշտ է
- 2 կգ կարմիր լոլիկ
- 2 բուլղարական պղպեղ
Մարինադի համար
- 0,5 բաժակ շաքարավազ
- 2 ճ.գ. աղ
- 2 ճ.գ. քացախ
Պատրաստման եղանակը
Լոլիկները ծակծկել մի քանի տեղից, տեղավորել 3 լիտրանոց ապակյա տարայի մեջ, արանքները դնել 4-6 մասի բաժանած բուլղարական պղպեղը, ավելացնել եռացող ջուրը և թողնել 15-20 րոպե: Ջուրը դատարկել կաթսայի մեջ և պատրաստել մարինադ: Այն լցնել լոլիկների վրա ու փակել: Փաթաթել շորով, թողնել սառչի: