Անհրաժեշտ է
- 1 փոքրիկ գլուխ հազար (մարոլ)
- 2 պճեղ սխտոր
- 2 փունջ կերբելուկ
- 4 տերև թարմ դանդուռ կամ վարունգախուր
- 2 կտոր սևահացի կեղև
- 2 պինդ խաշած ձու
- 2 ճաշի գդալ մրգային
- Քացախ
- 1 թեյի գդալ կծու մանանեխ
- Կես թեյի գդալ աղ աղացած սև պղպեղ
- 5 ճաշի գդալ զեյթունի ձեթ
Պատրաստման եղանակը
Հազարի թփերն առանձնացնել, կտրել արմատային մասը: Թփերը լվանալ հոսող ջրի տակ, չորացնել, այնուհետև մասնատել փոքր կտորների : Սառը ջրով լվանալ կերբելուկը և դանդուռի կամ վարունգախոտի տերևները, չորանել, ապա մանր կտրատել: Ավելացնել աղցանամանի մեջ լցված հազարի վրա : Մաքրել սխտորը, պճեղներից մեկը կիսել և բաց մակերեսով շփել հացի կեղևները: Ապա սխտորները կտրատել մանրացնել: Խորանարդների վերածել հացի կեղևները և սխտորի հետ միասին ավելացնել աղցանի վրա : Մաքրել և մանր կտրատել ձվերը: Խառնել քացախը մանանեխի, աղի և պղպեղի հետ, ավելացնել ձեթ: Այս սոուսը լցնել աղցանի վրա և ամբողջը լավ խառնել : Մատուցելուց առաջ աղցանի վրա լցնել մանր կտրատած ձվերը: