Անհրաժեշտ է
- 1 հ. սոխ
- 1 հ. գազար
- 200 գ շամպինիոն
- 2-ական կարմիր և դեղին պղպեղ
- 2 ճ. գ. բուսայուղ
- 300 գ խոզապուխտ
- 130 գ պանիր
- 2 հ. ձու
- 200 գ սերուցք
- 130 գ արգանակ
- կտրտած ընկույզ
- աղ, պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Լցոնի համար կտրատել սոխը, գազարը կտրտել խորանարդիկներով: Տապակի մեջ բուսայուղ լցնել, տապակել սոխը, ավելացնել գազարնու ևս 5 ր. տապակել: Շամպինիոնը մաքրել, լվանալ, կտրտել, խոզապուխտը կտրտել խորանարդիկներով, սրանք ավելացնել տապակած գազարին ու սոխին, շարունակել տապակել ևս 5 ր.: Առանձին հարել սերուցքն ու ձվերը, աղն ու ընկույզն ավելացնել, խառնել և լցնել տապակած բանջարեղենի վրա: Կարմիր և դեղին պղպեղներն ուղղահայաց կիսել, մաքրել միջուկը : Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճան, տապակի մեջ շարել պղպեղները, գդալով լցոնել պատրաստված խառնուրդով, վրան արգանակ կամ մի փոքր ջուր լցնել և մոտ 15 ր. եփել ջեռոցում: Մոցարելլա պանիրը կտրտել, ջեռոցից հանել տապակը, յուրաքանչյուր պղպեղի վրա 1-2 շերտ պանիր դնել և կրկին դնել ջեռոցը մոտ 15 ր. ։