Բաղադրությունը
- հավի կամ հորթի փափկամիս - 1.5 կգ.,
- սունկ-500 գր.,
- սխտոր,
- կարմիր պղպեղ,
- սոխ,
- բուսայուղ,
- աղ,
- պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Հավի կամ հորթի փափկամիսը ծեծել, աղ և պղպեղ ցանել, ճզմած սխտոր քսել և դնել մի կողմ: Սունկը, կարմիր պղպեղը և սոխը մանր կտրտել, տապակել բուսայուղի մեջ սկզբում սոխը, այնուհետև ավելացնել սունկը և կարմիր պղպեղը: Մսի վրա լցնել տապակած սնկով խառնուրդը, ռուլետի նման փաթաթել և կապել: Այսպես փաթաթել մսի յուրաքանչյուր կտորը, դրանք փաթաթել նաև փայլաթիթեղով և նախապես 200-250 աստիճան տաքացված ջեռոցում եփել 40 ր, այնուհետև բացել, հանել թելը և թողնել կարմրի: