Խոհանոց

27.04.2020
Տորթ «ՊՐԱՀԱ» դիտվել է 208

Տորթ «ՊՐԱՀԱ»

Անհրաժեշտ է

Խմոր

  • 4 h ձու
  • 1 թ. քաքարավազ
  • 1 հ. թթվասեր
  • 100 գ կարագ
  • 1 թ. գ. սոդա
  • 1 ճ.գ. քացախ
  • 2 ճ. գ. կակաո
  • Կես տուփ խտացրած կաթ
  • Վանիլին
  • 1,5-2 բ. ալյուր

Կրեմ

  • Կես տուփ խտացրած կաթ 200 գ կարագ
  • 200 գ կարագ
  • Կակաո
  • Վանիլին

Պատրաստման եղանակը

Ձվերը հարել շաքարավազի հետ' մինչև սպիտակեն, ավելացնել սոդայով խառնած թթվասերը, քացախը, հալեցրած կարագը, վանիլինը, կոնյակը, հարել, վերջում ավելացնել ալյուրը: Խմորը բաժանել 2 մասի և թխել: Կրեմ - Կարագը լավ հարել' մինչև սպիտակի, քիչ քիչ ավելացնել խտացրած կաթը, և վանիլինը: Սառելուց հետո խմորի շերտերը թրջել կես բաժակ խիտ շաքարաջրով: - Առաջին շերտի վրա քսել կրեմը, դնել 2-րդ շերտը, վրան և կողքերը լավ պատել կրեմով, կարելի է զարդարել ընկույզով կամ քերած շոկոլադով:

user-img

Նյութի հեղինակ

Ադմինիստրատոր
facebook-m
instagram-m
send-m
search-m