Անհրաժեշտ է
Խմոր
- 4 h ձու
- 1 թ. քաքարավազ
- 1 հ. թթվասեր
- 100 գ կարագ
- 1 թ. գ. սոդա
- 1 ճ.գ. քացախ
- 2 ճ. գ. կակաո
- Կես տուփ խտացրած կաթ
- Վանիլին
- 1,5-2 բ. ալյուր
Կրեմ
- Կես տուփ խտացրած կաթ 200 գ կարագ
- 200 գ կարագ
- Կակաո
- Վանիլին
Պատրաստման եղանակը
Ձվերը հարել շաքարավազի հետ' մինչև սպիտակեն, ավելացնել սոդայով խառնած թթվասերը, քացախը, հալեցրած կարագը, վանիլինը, կոնյակը, հարել, վերջում ավելացնել ալյուրը: Խմորը բաժանել 2 մասի և թխել: Կրեմ - Կարագը լավ հարել' մինչև սպիտակի, քիչ քիչ ավելացնել խտացրած կաթը, և վանիլինը: Սառելուց հետո խմորի շերտերը թրջել կես բաժակ խիտ շաքարաջրով: - Առաջին շերտի վրա քսել կրեմը, դնել 2-րդ շերտը, վրան և կողքերը լավ պատել կրեմով, կարելի է զարդարել ընկույզով կամ քերած շոկոլադով: