Անհրաժեշտ է
- Ծածան (караси) 6-7 հատ մանր
- Յուղ 2 6. գդ
- Ալյուր 1/2 Բաժակ
- Թթվասեր 1/2 Բաժակ
- Կաթ/արգանակ 1/2 Բաժակ
- Դեղնուց 2-3 հատ
- Զաֆրան 1 թ. գդ․
- Աղ, պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Ծածանները լվանալ, մաքրել, տապակել: Դնել մետաղական ամանի մեջ: Մի գդալ յուղի մեջ կես բաժակ ալյուրը բովել, ավելացնել կես բաժակ կաթ, եռացնել, խառնել, ավելացնել 1/2 բաժակ թթվասեր, եռացնել, կարելի է ավելացնել մի փոքր ջրում թրջած զաֆրան: Երբ խառնուրդը հովանա, հարել-խառնել 2-3 դեղնուց, լցնել ձկան վրա, մի քիչ պաքսիմատ ցանել վրան, դնել տաք ջեռոցի մեջ: Հանել ջեռոցից, երբ կարմրեն, մատուցել կիտրոնի հետ: