Խոհանոց

14.04.2020
Ծածան դիտվել է 256

Ծածան

Անհրաժեշտ է

  • Ծածան (караси) 6-7 հատ մանր
  • Յուղ 2 6. գդ
  • Ալյուր 1/2 Բաժակ
  • Թթվասեր 1/2 Բաժակ
  • Կաթ/արգանակ 1/2 Բաժակ
  • Դեղնուց 2-3 հատ
  • Զաֆրան 1 թ. գդ․
  • Աղ, պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Ծածանները լվանալ, մաքրել, տապակել: Դնել մետաղական ամանի մեջ: Մի գդալ յուղի մեջ կես բաժակ ալյուրը բովել, ավելացնել կես բաժակ կաթ, եռացնել, խառնել, ավելացնել 1/2 բաժակ թթվասեր, եռացնել, կարելի է ավելացնել մի փոքր ջրում թրջած զաֆրան: Երբ խառնուրդը հովանա, հարել-խառնել 2-3 դեղնուց, լցնել ձկան վրա, մի քիչ պաքսիմատ ցանել վրան, դնել տաք ջեռոցի մեջ: Հանել ջեռոցից, երբ կարմրեն, մատուցել կիտրոնի հետ:

user-img

Նյութի հեղինակ

Ադմինիստրատոր
facebook-m
instagram-m
send-m
search-m