Տակառները լվանալու և նեխվածությունը վերացնելու համար կիրառում են մի քանի միջոցներ:
1. Տակառի մեջ լցնում են 2--3 կգ չհանգած կիր, վրան տաք ջուր են լցնում և 2-3 ժամ այդպես թողնում, այնուհետև, տակառը լվանում են կրաջրով և վերջում մաքուր ջրով մի քանի անգամ ողողում:
2. Եթե տակառը բորբոսակալել է, վերցնում են 100 ից մինչև 200 գր (քանակը կախված է տակառի տարողությունից) լվացքի սոդա կամ պոտաշ (կարելի է նաև մոխիր), լուծում են տաք ջրում, լցնում տակառի մեջ և լավ լվանում, որից հետո տակառը շոգեհարում են:
3. Ախտահանման նպատակով տակառը լվանում են քլորակրով (100-200 գr), իսկ այնուհետև, մի քանի անգամ լվանում են տաք ջրով, մինչև որ քլորակրի հոտը վերանա։