Անհրաժեշտ է
- կանաչ հազարի մեկ փոքրիկ փունջ
- մեկ վարունգ (մոտավորապես 200 գ)
- 14 լոլիկ
- 1 գլուխ սոխ
- 150 գ պահածոյացված թյունոս (ձուկ)
- 8 պահածոյացված անչոուսներ (ձուկ)
- 24 հատիկ զեյթուն
- 1 ճաշի գդալ գինու քացախ
- Քառորդ թեյի գդալ աղ
- Երկու պտղունց աղացած բուրումնավետ պղպեղ
- 4 ճաշի գդալ ձեթ
- 2 պինդ խաշած ձու
Պատրաստման եղանակը
Հազարը բաժանել առանձին տերևների, լվանալ և չորացնել : Լվանալ վարունգը, չորացնել և առանց կեղևից մաքրելու կտրատել բարակ օղակների: Լոլիկները բաժանել 8-ական կտորի: Մաքրել սոխը և կտրատել շատ բարակ օղակների : Պահածոյացված թյունոսն առանձնացնել հյութից և մանրացնել հավասար մասերի: Անչոուսները երկարությամբ կիսել երկու մասի: Լվանալ և չորացնել զեյթունը :
Հազարի տերևները մանրացնելով խառնել որևէ խորը ամանի մեջ վարունգի, լոլիկի, գլուխ սոխի, թյունոսի, կտորների և զեյթունի հետ : Քացախը խառնել աղի հետ, ավելացնել ձեթ և բուրումնավետ պղպեղ: Լավ խառնելուց հետո ստացված զանգվածը լցնել աղցանի վրա : Մաքրել ձվերը, բաժանել 8 մասի և զարդարել աղցանը: