Անհրաժեշտ է
- Հաղարջ - 200 գ
- Սերուցք - 200 մլ (բարձր յուղայնությամբ)
- Խտացրած կաթ - 60 գ
- Վանիլ
Պատրաստման եղանակը
Հաղարջի հատիկներն առանձնացնել, տրորել, քամիչով անցկացնել: Սերուցքը հարել խառնիչի ոչ մեծ արագությամբ, որ այն կարագի չվերածվի: Ապա գդալ-գդալ ավելացնել խտացրած կաթը. մի քիչ վանիլ շաղ տալ վրան: Աղանդերը կարելի է հատապտուղների հետ շերտ-շերտ դնել մատուցվող ամանի մեջ, կարելի է խառնել: Ցանկալի է, որ բաժակը կամ ամանը թափանցիկ լինեն: Խառնուրդը լցնել մատուցվող ամանի մեջ, զարդարել հաղարջով: