Անհրաժեշտ է
Խմոր
- 200 գ ալյուր
- 100 գ կարագ
- 40 գ շաքարավազ
- Մի պտղունց աղ
- 1 ճ. գ. սառը ջուր
- 1 ձվի դեղնուց
Միջուկ
- 70 գ ծիրանի մարմելադ
- 1 ձու
- 2 ձվի դեղնուց
- 4 ձվի սպիտակուց
- 250 գ շաքարավազ
- Մի պտղունց աղ
- 300 գ մաքրած
- Նուշ 50 գ․
- Կարագ
Պատրաստման եղանակը
Ալյուրը լցնել խոհանոցային տախտակի վրա, ավելացնել շաքարավազը, աղը, ձվի դեղնուցը, ջուրը և հունցել խմոր: Խմորը թողնել 2 ժամ սառնարանում: Որից հետո 4-5 մմ հաստությամբ գրտնակել, տեղադրել յուղով պատած տապակի մեջ այնպես, որ եզրերը - դիպչեն տապակի եզրերին: Խմորի վրա քսել մարմելադը; Ձվի դեղնուցները, ձուն, ալյուրը, աղը, 150 գ նուշը միացնել իրար, ավելացնել 50 գ շաքարավազը և լավ խառնել: 2 ձվի սպիտակուցը և 50 գ շաքարավազը միացնել իրար, հարել մինչև խիտ փրփուր ստացվելը: Որից հետո ավելացնել նուշով ստացված զանգվածը, փափկեցրած կարագը: Ստացված խճողակը տարածել խմորի վրա և եփել ջեռոցում 45 րոպե: Մնացած բաժին սպիտակուցները հարել, շաքարավազով մինչև խիտ - փրփուր ստացվելը, ապա ավելացնել մանք կտհատած նուշը: Ստացված զանգվածը քսել տաք կարկանդակի վրա և 15 րոպե եփել ջեռոցում 210 C- ով: