Անհրաժեշտ է
Խմոր
- 200 գր. շոկոլադ
- 175 գր. կարագ
- 4 ձու
- 125 գր. շաքարավազ
- 1 վանիլին շատ քիչ աղ,
- 1 թ. գ. սոդա
- 150 գր. ալյուր
- 25 գր. կապուչինո սուրճ
Կրեմ
- 1 տուփ խտացրած
- Կաթ
- 150 գր. կարագ
- Վանիլին
Միջուկ
- 10 գր․ կապուչինո սուրճ
- 150 մլ տաք ջուր
- 200 գր. Շոկոլադ
Գլազուր
- 200 գր. սերուցք
- 200 գր․ շոկոլադ
Պատրաստման եղանակը
Խմորի պատրաստման համար շոկոլադը և կարագը փոքր կտորների վերածել, այնուհետև գոլորշու վրա հալեցնել և թողնել, որ սաաչի: Ձվի դեղնուցը առանձնացնել սպիտակուցից: Շաքարավազը բաժանել երկու մասի. մի մասը հարել սպիտակուցի հետ, մյուս մասը դեղնուցի հետ: Սպիտակուցը լցնել դեղնուցի վրա և լավ խառնել, որ ստացվի միասեռ զանգված: Ալյուրի հետ խառնել սոդան, վանիլը, կապուչինո սուրճը և աղը: Այս ամենը աստիճանաբար մաղել ձվի խառնուրդի մեջ և խառնել: Ավելացնել այս զանգվածի վրա շոկոլադե խառնուրդը, լավ խառնել և եփել ջեռոցում 180 աստիճան ջերմաստիճանում 30-35 րոպե: Եփելուց հետո, խմորը թողնել, որ սառչի, հետո բաժանել երկու մասի:
Միջուկի համար ջուրը տաքացնել, մեջը լցնել կամուչինոն և մանրացված շոկոլադը: Եփել գազօջախի վրա այնքան, մինչև կխտանա: Այս խառնուրդը քսել երկու խմորների վրա և խմորները միացնել իրար:
Կրեմի համար փափկեցված կարագը հարիչով լավ հարել, աստիճանաբար ավելացնել խտացրած կաթը /տան ջերմաստիճանի/, վանիլի փոշին: Լավ հարելուց հետո, դնել սառնարանում, որ սառչի: Սառչելուց հետո քսել տորթի վրա և տորթը դնել սառնարանում:
Գլազուրի համար սերուցը տաքացնել, վրան ավելացնել շոկոլադը, թողնել կրա-ին այնքան, մինչև շոկոլադը կհալչի: Կրակից վերցնելուց հետո թողնել, որ սառչի, այնուհետև տարածել տորթի վրա: