Անհրաժեշտ է
Խմոր
- 2 հ. ձու
- 50 գ շաքարավազ
- Մի պտղունց աղ
- 700 գ կաթ
- 300 գ ալյուր
- 350 գ բուսայուղ
Կրեմ
- 400 գ
- Կաթ 4 ճ. գ.
- Շաքարավազ 2 ճ. գ.
- Ալյուր 1 ճ. գ.
- Կարագ
- 3 ձվի դեղնուց
- 2 ճ. գ. խաշխաշ (մակ)
- Վանիլին
Պատրաստման եղանակը
Բլիթների խմորը պատրաստելու համար հարել ձվերը, շաքարավազն ու աղը: Ավելացնել կաթն ու խառնել: Այնուհետև ավելացնել մաղած ալյուրն ու խառնել այնպես, որ գնդեր չմնան, հետո' բուսայուղը: Տապակը տաքացնել, բուսայուղ քսել և պատրաստել բլիթները: Կրեմը պատրաստելու համար խառնել կաթը, շաքարավազը, ալյուրն ու դեղնուցները: Ավելացնել կարագն ու դնել կրակին, անընդմեջ խառնել այնքան, մինչև կրեմը եռա և պնդանա: Վերցնել կրակի վրայից, ավելացնել վանիլինն ու խաշխաշը, խառնել, թողնել սառչի: Իսկ հիմա, յուրաքանչյուր բլիթի վրա մոտ 2 ճ. գ. կրեմ քսելով, իրար վրա շարել դրանք և պատրաստել տորթը, դնել սառնարանը 1-2 ժ. :